A doua rețetă festivă pe care o recomand pentru acest sezon de sărbători este tortul Banoffee cu banană și caramel. Este un tort ușor, aerat, dulce dar nu exagerat, ideal pentru sărbători, dacă vreți să încercați altceva pentru desert după clasicii cozonaci.
Am adaptat o rețetă din BBC Good Food, dându-i și o notă personală. Vă prezint pașii mai jos, iar aici puteți urmări un rezumat video.



Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o tavă de tort cu fund detașabil. Pune firimiturile de biscuiți într-un castron cu untul topit, scorțișoara și un praf mic de sare și amestecă-le până când capătă textura de nisip umed. Răstoarnă amestecul în tavă, apoi nivelează-l și presează-l cu o lingură. Pune-l în frigider în timp ce pregătești umplutura. Încinge cuptorul la 120°C. Pentru undele de banană, amestecă zahărul pudră, cacaua și scorțișoara într-un bol, apoi încorporează bananele și lasa-le la frigider. Pentru a pregăti sosul de caramel, pune zahărul pe foc mic spre mediu până se topește și se caramelizează. Ulterior, adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă până când zahărul se topește din nou. Lasă caramelul la racit până ajunge la temperatura camerei. Până se răcește sosul de caramel, pune crema de brânzã, mascarpone, zahărul, vanilia, ouăle si fãina într-un bol. Bate-le cu un mixer până când amestecul e fin, in jur de 3-4 minute. Încorporează compoziția cu banană. Scoate baza din frigider și unge-o cu câteva linguri de sos de caramel. Apoi, toarnă crema deasupra. Nivelează partea de sus cu dosul unei linguri, apoi picură câteva lingurițe de sos caramel Coace prăjitura 60-70 de minute. Oprește cuptorul și lasă ușa întredeschisă până când se răcește complet apoi transfer-o în frigider pentru a sta la rece peste noapte. Pentru decor, bate smântâna si zahărul într-un bol până când se formeaza vârfuri moi. Scoate tortul din tavă și decorează cu frișcă și decorațiuni după preferințe. Tort Banoffee cu banană și caramel
Ingredients
Instructions
No Comments