Am putea spune că este o rețetă de Zucchini Parmigiana, însă îi lipsesc câteva ingrediente așa că eu spun mai simplu: dovlecei la cuptor cu roșii de vară și cașcaval. Este o variantă foarte ușoară care poate fi savurată ca atare sau în compania unor preparate din carne. Depinde de opțiunea fiecăruia. Recunosc, eu l-am gândit ca un fel de mâncare, dar posibil să nu fie suficient de sățios pentru toată lumea.
Rămâne o opțiune minunată pentru zilele toride de vară, în care nu mai știm ce să mâncăm din cauza căldurii.



Spălăm și feliem dovlecelul și roșiile. Lăsăm feliile de dovlecei pe o tavă pentru 10 minute, cu un praf consistent de sare, pentru a elimina apa apoi tamponăm cu un servețel absorbant. Feliem mare parte din cașcaval, dar păstrăm 50g pe care le radem. Ungem cu unt vasul. În cazul meu este un vas de lut de 20 de cm, dar poate fi și o tavă normală rotundă. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade. Începem asamblarea: într-un vas rotund alternăm o felie de dovlecel cu o felie de roșie și una de cașcaval până îl umplem. Curățăm usturoiul, îl zdrobim și tăiem mărunt apoi îl aruncăm peste mixul din tavă. Pregătim și mărarul pe care îl tăiem mărunt peste mix. Opțional, putem presăra puțin oregano sau busuioc. Nu aș mai adăuga sare pentru că am pus initial peste dovlecel, iar cașcavalul este în general suficient de sărat. Dăm la cuptor pentru 40 de minute sau până când legumele încep să se rumenească, iar cașcavalul e deja topit. După 40 de minute verificăm cuptorul și adăugăm cașcavalul ras. Dăm pentru încă 15-20 de minute înapoi în cuptor. Știm că este gata când se formează o crustă frumoasă deasupra. Se feliază cel mai bine după „îi iese sufletul" așa cum zice mama, adică atunci când nu mai este fierbinte sau chiar după ce s-a răcit complet.Dovlecel la cuptor cu roșii de vară și cașcaval
Ingredients
Instructions
No Comments