Somon en croûte sau somonul in foietaj este o variantă rapidă, gustoasă pentru o masă festivă.
Merge pregătită atât de sărbători, de exemplu de Anul Nou, atunci când multă lume preferă peștele, sau la aniversări ori alte momente speciale. Eu am încercat rețeta cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a avut succes pentru toții invitații. Am găsit-o într-unul dintre numerele BBC Good Food și mă bucur că am ales-o pe lista scurtă de preparate pentru sărbători.


Hai să vedem care sunt pașii pentru a pregăti somon în foietaj.
Încinge cuptorul la 200C. Scurge bine ardeii si taie-i bucățele. Topește untul într-o cratiță mare, pune în ea spanacul și călește-l rapid, până se înmoaie. Asezonează-l și lasă-l să se răceascã, apoi stoarce-l de lichidul în exces. Pune o hârtie de copt pe o tavă de cuptor și întinde o foaie de aluat. Eventual mai întinde-o cu palmele puțin. Așază un strat de ardei copți pe mijlocul foietajului, apoi de spanac deasupra. Pune peste spanac 1 file de somon, cu partea pe care a fost pielea în jos, asezonează-l și unge-l cu pesto. Pune parte peste parte aluatul si sigilează-i capetele. Unge aluatul pe exterior cu ou bătut. Repetă procesul și pentru al doilea foietaj. Coace 30-40 de minute foietajele schimbând locul tăvilor la jumătatea timpului în cuptor (ca să se gătească la fel ambele) până când se umflă și devin aurii. Lasă-le sã se odihnească 10 minute până tai porțiile.Somon en croûte
Ingredients
Instructions
No Comments