Deserturi/ Retete

Tort baby friendly cu căpșuni

Am promis că la prima aniversare a Adelinei adaptez o rețetă de tort clasică într-o variantă potrivită pentru copii mici, adică fără zahărul clasic în principiu, ceea ce am și făcut.

Poate nu e cel mai arătos, însă obiectivul a fost atins, și anume ca ea să aibă un tort din care să poată mânca fără grija zahărului sau a ciocolatei. Vă las mai jos rețeta scrisă.

Tort baby friendly cu căpșuni

Ingredients

  • Blat (cu diametrul de 15-16cm):
  • 100g făină
  • 180g iaurt
  • 90g unt
  • 2 ouă
  • 40g făină de carob
  • 2 linguri sirop de agave
  • 3-4 smochine hidratate în apă timp de 30 de minute
  • 1 jumătate de linguriță praf de copt bio
  • Crema de căpșuni
  • 200g căpșuni congelate
  • 50ml apa
  • 200g mascarpone
  • 150-200g iaurt grecesc (după preferințe)

Instructions

Blat

1

Zdrobim cu un blender vertical smochinele în apa în care au stat la hidratat.

2

Mixăm untul 2-3 minute.

3

Adăugăm ouăle (unul câte unul), iaurtul treptat, smochinele zdrobite, apoi cele două linguri de sirop de agave. Atenție, atât iaurtul, cât și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

4

Între timp, preîncălzim cuptorul la 170 de grade, fără ventilație.

5

Într-un vas separat cernem făina, făina de carob, praful de copt.

6

Adăugăm în mixul lichid de mai devreme amestecul de ingrediente uscate treptat până obținem o compoziție omogenă.

7

Turnăm compoziția într-o formă de tort tapetată cu foaie de copt (daca nu e de silicon), o ungem cu puțin unt. Lăsăm la cuptor 40-45 minute până când trece testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, dăm blatul la răcit.

Crema de căpșuni

8

Punem căpșunile și apa într-o cratiță. Fierbem la foc mic pentru 15 minute până când compoziția scade si se îngroașă și ia textura de dulceață.

9

Când ajunge la textura dorită, zdrobim cu un blender vertical toate bucățile de fructe rămase și lăsăm sosul obținut să ajungă la temperatura camerei.

10

După ce se răcește, amestecăm iaurtul cu mascarpone (ambele reci de la frigider) și adăugăm treptat câte o lingură din sosul de fructe. Putem omogeniza cu un mixer la viteză mică.

11

Dăm crema 30 de minute la frigider.

Asamblare

12

Blatul se taie la jumătate. Ideal ar fi să îl montați tot într-o formă de tort.

13

Se adaugă un strat de cremă, se pune al doilea blat și se unge iar cu un strat subțire de cremă.

14

Se dă la rece pentru 2 ore, iar apoi, se îmbracă, după preferințe, cu cremă dacă a rămas. În cazul meu, a fost parțial îmbrăcat în cremă.

15

Se decorează cu fructe sau decorațiuni aniversare și gata tortul bebelușesc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply